Tilgængelighedserklæring

Aabenraa Kommune forpligter sig til at gøre webstedet http://aktivaabenraa.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på http://aktivaabenraa.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Aabenraa Kommune, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på http://aktivaabenraa.dk/

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Information og relationer
  Etiket til formularkontrolelement mangler tekst (1.3.1) Formularelementet har en tekstetiket uden indhold (etiket er tom). Forventningerne er at fejlen vil blive rettet inden 1. september 2020. Der er ingen hovedoverskrift på siden. (1.3.1) En hovedoverskrift (H1) hjælper brugeragenter såsom skærmlæsere og søgemaskiner til at kende sidens hovedtema. Forventningerne er at fejlen vil blive rettet inden 1. september 2020. Der kan ikke skelnes mellem landemærker (1.3.1.) Denne side indeholder to eller flere HTML5 eller WAI-ARIA landmarks af den samme type, der ikke er blevet navngivet. Det skyldes brugen af formularer. Forventningerne er at fejlen vil blive rettet inden 1. september 2020.
 • Spring over blokke
  Ingen mulighed for at springe over gentaget indhold (2.4.1) Det skal være muligt at springe blokke af indhold over, som er gentaget på mange sider. Vi ønsker at løse det ved at have et link i toppen af alle sider, som går direkte til hovedindholdet. Forventningerne er at fejlen vil blive rettet inden 1. september 2020.
 • Navn, rolle, værdi
  iFrame mangler en beskrivelse (4.1.2) Rammen (’iFrame’) mangler en beskrivelse, som angives med ’title’-attributten. Pt. er det ikke muligt at indsætte titel på vores Iframe. Vi er i dialog med leverandøren om anden løsning.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Pdf-filer
  Enkelte pdf-filer af er ikke gjort tilgængelige, da vi vurderer det som værende en uforholdsmæssig stor byrde, når vi ser på webstedets besøgstal. Pdf-filers indhold vil være beskrevet i teksten på de enkelte sider.

Ikke omfattet af loven

 • Dokumenter lagt på websitet før 23. september 2018
  Dokumenter lagt på websitet før d. 23. september er ikke gjort tilgængelige medmindre de er vurderet som værende væsentlige for administrative processer

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Aktiv Aabenraa vil sørge for at opnå højere grad af webtilgængelighed ved løbende at opdatere relevante pdf-filer, tekst og billeder på webstedet.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.