Aalborg Universitet forpligter sig til at gøre webstedet https://www.aau.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.
Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).
Du kan kontakte Aalborg Universitet, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.aau.dk/
Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.
Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:
Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav).
Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:
Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.
Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har selv evalueret hjemmesiden.
Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter.
Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter
Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.
Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:
Intet at angive
Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.
Det offentlige organs beskrivelse:
Vi er stadig i udviklingsfasen af vores CMS (Umbraco), som er det system vi bruger til at lave alle vores hjemmesider i på Aalborg Universitet. Vi tog systemet i brug foråret 2022, selvom vi viste at der stadig var en nogle udfordringer relateret til webtilgængelighed ved systemet. Vores gamle system var dog så forældet efterhånden og havde langt flere fejl og udfordringer. Derfor blev det vurderet, at det var bedre at tage det nye system i brug, så hurtigt som muligt, selvom vi stadig var midt i udviklingsfasen. Antallet af fejl var simpelthen færre i det nye system som endnu ikke var helt færdigt sammenlignet med det gamle system. Dette betyder at vi stadig er i gang med at udvikle nye ting og lave rettelser på allerede eksisterende ting, som du vil kunne finde på vores hjemmeside(r). Vi får løbende nye opdateringer (typisk 1-2 gange i måneden), hvori der kan være rettelser relateret til webtilgængelighed. Dette betyder at vores tilgængelighedserklæring ikke nødvendigvis er 100% ajourført, da vi hele tiden laver små ændringer og tilføjer ny funktionalitet. Vi bestræber os naturligvis efter at den afspiller de aktuelle fejl og mangler så godt som muligt. Så hvis du oplever nogle fejl, som ikke står i denne erklæring, så er du meget velkommen til at kontakte os på support@its.aau.dk (att: UX-Team), så vi kan få fundet en løsning på problemet.
Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.
Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.
Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.
Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.