Tilgængelighedserklæring

Aalborg kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://www.aalborgungdomsskole.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.aalborgungdomsskole.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Aalborg kommune, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.aalborgungdomsskole.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi arbejder fortsat med at optimere hjemmesiden med fokus på at opfylde brugervenlighed for alle. Værktøjer som guide er WAVE AIM, GOOGLE LIGHTHOUSE og QUALWEB suppleret med manuelle logiske vurderinger. Desuden opfordrer vi til at kontakte os hvis der er opleves udfordringer med tilgængelighed.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Alt tekst på billeder og undertekster på videoer
  Nogle steder mangler der alt tekst på billeder og videoer. Vi arbejder fremadrettet på at få alt tekster på alle relevante billeder og undertekster på videoer.
 • PDF dokumenter
  Nogle af vores PDF og Word dokumenter overholder ikke tilgængelighedskravene. Dokumenter udfases. Vi arbejder løbende på at flytte PDF og Worddokumenter sat ind som HTML indhold. Vi har forsat PDF-dokumenter på hjemmesiden - men har en alternativ tekstversion som vi henvister til også.
 • Videoer
  Ikke alle vores videoer på hjemmesiden er synstolket – det gør vi fremadrettet.
 • UngAalborg har subdomæner som mikrohjemmesider.
  https://www.aalborgungdomsskole.dk er UngAalborgs hovedside. Vi arbejder på at lukke ned for sider som ikke har en særlig kommunikativ relevans og flytte indholdet over på undersider på www.aalborgungdomsskole.dk.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • At lave hjemmesiden forfra bliver ikke i 2023
  2023 vil vi forberede og gøre klar til en ny version 2024. Venter på aalborg.dk bliver klar og vil derfra tage udgangspunkt i de løsninger som bruges der.

Ikke omfattet af loven

 • Videoer
  Videoer der er lagt på hjemmesiden som ikke overholder tilgængelighedskravene før 23. september 2020 er ikke gjort tilgængelige.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi er koblet på Aalborg kommunes kurser i webtilgængelighed for skribenter for at opnå et endnu større fokus på det og en mere tilgængelig hjemmeside. Vi koblet på Aalborg kommunes interne websted, hvor der ligger informationer om, hvordan man laver sit indhold tilgængeligt. Webstedet bliver løbende opdateret med ny viden og værktøjer.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.