Tilgængelighedserklæring

FREDERICIA KOMMUNE forpligter sig til at gøre webstedet https://www.6juli.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.6juli.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte FREDERICIA KOMMUNE, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.6juli.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Automatiseret test via SiteImprove, Accesibility-modul

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Manglende beskrivelse af billeder, logoer og ikoner
  Ikke-tekstbaseret indhold (WCAG 1.1.1) Billeder uden alt-tag – Billeder på nyheder, logoer og ikoner (til bla. Facebook og Instagram) mangler en beskrivelse.  Vi forventer fejlen er løst i løbet af 2021.
 • Billedet har ikke korrekt alternativ
  Ikke-tekstbaseret indhold (WCAG 1.1.1) Billedet har ikke korrekt alternativ. Vi forventer fejlen er løst i løbet af 2021.
 • Billede-link uden alternativ tekst
  Formål med links (i kontekst) (WCAG2.4.4) Billede-link uden alternativ tekst - logoer og ikoner (til bla. Facebook og Instagram) mangler en beskrivende alternativ tekst. Vi forventer fejlen er løst i løbet af 2021.
 • Farvekontrast er utilstrækkelig, i topmenuen
  Kontrast (minimum) (WCAG 1.4.3) Farvekontrast er utilstrækkelig, i topmenuen er ikke i tilstrækkelig høj kontrast mellem link og tekst. Vi forventer fejlen er løst i løbet af 2021.
 • Topmenuen, linket til logoet er ikke synligt
  Information og relationer (WCAG 1.3.1) Lokal linkdestination findes ikke – Topmenuen hvor linket til logoet ikke er synligt. Der forekommer et lokalt link, men det, der linkes til, eksisterer ikke. Vi forventer fejlen er løst i løbet af 2021.
 • tastatur-navigation fremhæves elementer ikke
  Synligt fokus (WCAG 2.4.7) - Med tastatur-navigation fremhæves elementer ikke visuelt og kan derfor ikke identificeres. Vi forventer fejlen er løst i løbet af 2021.
 • Link kun vist med farve
  Anvendelse af farve (WCAG 1.4.1) – Link kun vist med farve. Farve er den eneste faktor, der bruges til at indikere links i tekstblokke og kontrasten mellem link og tekst er ikke stor nok. Vi forventer fejlen er løst i løbet af 2021.
 • Beskrivelse til søgefeltet
  Ledetekster eller instruktioner (WCAG 3.3.2) Beskrivelse til søgefeltet under aktiviteter er ikke synligt. Vi forventer fejlen er løst i løbet af 2021.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi bestræber os på at følge Digitaliseringsstyrelsens retningslinjer for webtilgængelighed. Vi gennemgår siderne manuelt og anvender Siteimprove til at screene for tilgængelighedsfejl, så vi kan forbedre webtilgængeligheden. Når vi opretter nye sider, er vi bevidste om at gøre indholdet tilgængeligt fra start.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.